Verslaafd aan zenden

Foto: ANDREAS TERLAAK

Van Inkel, die Radio Veronica verliet nadat Talpa het station overnam, heeft moeite met de structuur van het bedrijf van De Mol. „Je bent een schaakstuk in het spel. En ik hou teveel van mezelf om dat te zijn.” Hij zit helemaal op zijn plek bij Radio 5, zegt hij. ,,Er is een periode geweest dat ik de honorering wel heel belangrijk vond, maar het maakt me nu geen hol meer uit. Als we rond kunnen komen en ik een hele leuke baan heb zoals nu, vind ik het al mooi.”

Wel volgt hij gefascineerd de stoelendans die momenteel gaande is onder zijn collega’s sinds Edwin Evers zijn vertrek heeft aangekondigd. Dat hij zelf net voor de tijd van het grote geld furore maakte, zit hem niet dwars, zegt hij.

Op de vraag wat Van Inkel denkt als hij de bedragen hoort die nu bij transfers zoals van Gerard Ekdom van NPO Radio 2 naar Talpa’s Radio 10 worden genoemd, zegt hij: „Leuk voor hen. Echt. Neem Gerard, ik weet niet hoeveel hij precies gaat verdienen maar dat gun ik hem van harte.”

Lees het hele interview met Jeroen van Inkel in VRIJ, de weekendbijlage bij De Telegraaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *