Radio Veronica 80s & 90s

Veronica logo

 

nienkeRadio Veronica nam een nieuwe vliegende start op 31 augustus 2003 vanaf de Norderney, het oude zendschip van Radio Veronica. De Veronica-directie maakte er van bij het begin geen geheim van dat ze Jeroen van Inkel graag als ‘Morning Jock’ hadden aangetrokken voor het programma “Ook Goeiemorgen” bij Radio Veronica.

Maar Jeroen stond nog onder contract bij Radio 538 tot 2005 en 538 zou hem niet zomaar laten gaan. Maandenlange onderhandelingen resulteerden in een overeenkomst tussen Veronica en 538. Jeroen’s besluit stond echter al lang vast. Hij zou terug de overstap maken naar Veronica. Rond Kerst 2003 tekent hij er een contract voor 5 jaar.

Jingles – Een nieuw radiostation betekent: nieuwe jingles! Veronica liet haar oude pakket herwerken. Ook Jeroen liet jingles maken die naadloos aansloten bij zijn bestaande ‘melige jingles’. Hiervoor deed hij in samenspraak met Veronica beroep op Music & Images. In samenwerking met Reelworld Productions uit Amerika kwam het nieuwe jingle-pakket van Jeroen tot stand.

Sidekick – Zijn vaste companion bij 538, Dennis Ruyer moest hij achterlaten. Ironisch genoeg tekende Dennis net voor van Inkel zou vertrekken een nieuw contract bij 538 voor 5 jaar. Een nieuwe show, op een nieuw station en een nieuwe crew.

Rinkeldekinkel – Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Jeroen de ochtend zou gaan doen bij Veronica. Jeroen raakte echter maar moeilijk weg bij 538 en bijgevolg liet Veronica Adam Curry aandraven om tijdelijk de ochtenduren waar te nemen. Dit beviel beide partijen echter zo goed dat er onder gezamelijk overleg beslist werd Jeroen in de middag te programmeren.

Adam Curry – De terugkeer van Jeroen naar Veronica betekent ook de rëunie van Jeroen en Adam Curry. Het legendarische radioduo kon het dan ook niet laten en maakte op 23 december 2003 samen een show op Veronica.

De komst van Jeroen van Inkel naar het nieuwe Veronica betekent meteen ook een reünie van de 2 ‘wild boys’ Curry & van Inkel.

Hoewel het niet de bedoeling is dat ze opnieuw samen een programma gaan maken komt Jeroen toch even op bezoek bij Curry in de ochtendshow ‘Curry & The Crew’ op 23 december 2003.

De hereniging van de 2 radiorebellen wordt ook met veel toeters en bellen aangekondigd op de radio en in het straatbeeld met een grootscheepse abribus campagne. In Veronica Magazine vertellen Jeroen en Adam over hun weerzien.

5 januari 2004: Jeroen van Inkel terug bij Veronica

Op 5 januari 2004 maakt Jeroen van Inkel z’n eerste show bij Radio Veronica (80s & 90s hits) via het 103FM frequentie-pakket in Nederland en over de hele wereld via de webstream. Vanaf 16u was hij weer helemaal terug op het oude nest en hoor je Jeroen van Inkel waar hij hoort… bij Veronica. Zijn komst werd met veel toeters en bellen aangekondigd op de radio en langs de Nederlandse wegen. Van Inkel is terug en je zal het geweten hebben!

Een nieuw station betekent ook een nieuwe crew. Jeroen moest z’n oude sidekick Dennis Ruyer bij Radio 538 achterlaten omdat hij er net een nieuw contract had getekend. Er moest dus gezocht worden naar een nieuwe crew. Toen Jeroen z’n oude makker Mario de Pizzaman in de wandelgangen tegen kwam bij Veronica was de beslissing snel gemaakt. Jeroen wordt vanaf de eerste aflevering bijgestaan door Mario de pizza-dude… 

Omdat het toch weer een historisch moment was willen we jullie de allereerste aflevering van Rinkeldekinkel op Veronica 103 niet onthouden. De airchecks van deze aflevering kan je onderaan beluisteren.

31 augustus 2004 – V-Day

Op 31 augustus 2004 is het 30 jaar geleden dat Veronica zijn uitzendingen moest staken vanaf het schip de Norderney.

In 2004 is Veronica, na een korte periode van afwezigheid, alweer ruim een jaar keihard terug. Deze hele dag zijn er speciale jubileum uitzendingen om dit historische moment te herdenken.

V-day. Tijd om herinneringen op te halen en dus… tijd voor een reünie! Voor deze gelegenheid zendt Jeroen z’n laatste Rinkeldekinkel in de middag uit vanuit Beach Club ‘Vroeger’ in Bloemendaal. Elk uur neemt hij één van z’n oude companen op vrijdagavond op sleeptouw. Samen halen ze herinneringen op en draaien ze oude fragmenten. Ter gelegenheid van dit feest stelden de luisteraars hun top 5 samen van hun favoriete Veronica-programma’s aller tijden. Onbetwiste nummer 1 was het programma Curry & van Inkel. Veronica zond van elk programma een uur lang oude fragmenten uit.

Rinkeldekinkel naar de ochtend

Op 1 September 2004 kondigt Veronica ook haar nieuwe programmering aan. Adam Curry draagt de ochtendshow over aan van Inkel. Van Inkel’s plaats wordt ingenomen door Rob Van Someren. Rinkeldekinkel Ook Goeiemorgen krijgt er tevens een tweede side-kick bij: Michiel Veenstra. Michiel was sidekick van Adam Curry bij Curry & The Crew. Ook presenteerde hij bij Veronica eigen programma’s zoals ‘Veenstra uit de Veren’ en ‘Veenstravaganza!’. Eerder werkte Michiel bij onder meer Radio 538 en Kink FM.

Omdat het toch ook weer een historisch moment was willen we jullie de allereerste aflevering van Rinkeldekinkel Ook Goeiemorgen op Veronica 103 niet onthouden. 

Geluids- en videofragmenten

De kick-off van Radio Veronica vanaf het zendschip ‘Norderney’ (MP3)
Promo voor de nieuwe start van Radio Veronica (MP3)
– Jeroen kon eigenlijk al niet wachten toen hij nog bij 538 zat. Fragment 1Fragment 2Fragment 3
– Radio 1 BNN-programma “Storing” : Interview met Jeroen over z’n vertrek
– Het nieuwe Veronica jingle-pakket : Een compilatie

TV Promo “Radio Veronica keihard terug! (WMV)

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave