Radio Decibel

Logo Radio Decibel

Amsterdam 96,2 FM

Jeroen van Inkel en Simone WalravenJeroen van Inkel’s carriere ging pas echt van start bij Radio Decibel. Een radiopiraat die opereerde vanuit Amsterdam. Jeroen bloeide er open als radiodisc-jockey en was er trendzetter voor een heleboel aspecten van radiomaken.

Decibel bleek een kweekvijver voor heel wat jong talent. Jeroen leerde er dan ook heel veel van z’n toekomstige collega’s kennen. Onder andere Adam Curry (toen nog John Holden), Simone Walraven (toen nog Sipi Dubrowski), Daniel Dekker, Hanno Dik (Ferry v/d Velde) en Rob van Someren zaten achter de Decibel-microfoon.

Tel met Decibel

Bij Radio Decibel bedacht Jeroen van Inkel onder andere het (naderhand enorm populaire) radiospelletje ‘Tel met Decibel’. Er werd een audiofragment uitgezonden met daarin een aantal platen uit de Nederlandse Top 40. Tussen de clips door werd er verteld hoeveel je bij de positie van het gehoorde nummer moest bijtellen, aftrekken of vermenigvuldigen. Het eindresultaat was een cijfer tussen 1 en 40. Dat nummer kwam overeen met een positie in de Top 40 van die week. De plaat op die positie kon door de luisteraars doorgebeld worden.

De rest van het spel werd gespeeld met de eerste met het juiste antwoord. Aan het einde van het spel moesten de kandidaten een keuze maken uit “Het geheimzinnige keukenkastje” of “De magische kurk kubus”. Als de luisteraar er de juiste uitkoos onderging hij/zij “De zondag middag prijzen regen”. Indien niet kreeg men een troostprijs. Dit alles resulteerde vaak in overbelaste telefoonlijnen. Soms werd live in de uitzending wel 10 minuten lang de telefoon opgenomen tot iemand het juiste antwoord gaf.

Radio Decibel groepsfoto

SaveSave

SaveSave

SaveSave