Radio 538

538 van start zonder Jeroen

In december 1992 gaat Radio 538 van start. Het was de droom van oprichter Lex Harding om Veronica-dj Jeroen van Inkel van bij het begin bij Radio 538 te hebben. Maar van Inkel wilde niet want hij was tevreden bij Veronica. Hij vergeleek het nieuwe radiostation zelfs met een Volkswagen Beetle die Formule 1 wilde rijden omdat het de jeugd wilde bereiken via de kabel. Jeroen volgde de start van het station wel met veel interesse en liet ook niet na al z’n oud collega’s veel succes te wensen bij de start van het nieuwe station.

April 2000 – Toch naar 538

Zeven jaar later maakt van Inkel de overstap wel. De onzekere toekomst van de Holland Media Groep (HMG), waar volgens van Inkel “radio tussen wal en schip valt”, en de starheid en zakelijkheid van een grote organisatie als HMG waar alles met “memo’s, bonnetjes en toestemming van de chef” moet worden geregeld trekt hem steeds minder aan. Op 10 april wordt Jeroen’s komst naar 538 officieel aangekondigd en amper een week later maakt hij er z’n eerste programma. “Ik wil radio maken.” “Na ongeveer dertien jaar Veronica ben ik aan een nieuwe uitdaging toe!”

Rinkeldekinkel & PowerMix

Op 17 April 2000 stapt Jeroen van Inkel over van het toenmalige Veronica FM naar Radio 538. Hij tekent een contract van 5 jaar met de jongerenzender. Samen met zijn vaste producer en side-kick presentator Dennis Ruyer zal hij een programma maken tussen 16 en 19 uur in de middag. Een overstap waarover in de pers op voorhand reeds heftig werd gespeculeerd. Van maandag tot en met donderdag hoor je van Inkel tussen 16h en 19h met Rinkeldekinkel en op vrijdagavond met Powermix tussen 23h en 2h.

Radio 538 directeur Erik de Zwart over de komst van Van Inkel: “Deejays zijn, naast de muziekkeuze, de belangrijkste bron van content voor ons radiostation. De komst van Jeroen zien wij dan ook als een zeer belangrijke investering in de lange termijn positie van Radio 538.”

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave