Q-Music

Belgen nemen Noordzee FM over

TeletekstIn het voorjaar van 2005 wordt bekend dat de belgische Persgroep interesse heeft in de overname van het slecht draaiende Nederlandse radiostation Noordzee FM. Kort daarna wordt duidelijk dat de belgen van plan zijn vanaf 1 september 2005 een tweede Q-Music op te starten in Nederland. De Persgroep is op dat moment reeds een 4-tal jaar actief op de belgische radiomarkt met het station Q-Music, Eén van de 2 commerciële radiostations in Vlaanderen naast 4FM.

Begin juli komen de geruchten op gang rond de eventuele komst van Jeroen van Inkel naar Q-Music. Deze geruchten worden op 5 juli 2005 bevestigd met een persbericht van Noordzee FM.

Vanaf 1 september start het station op dezelfde frequentie’s (100.4 FM en 100.7 FM) maar met een andere naam, een ander format en andere DJ’s waaronder Jeroen van Inkel. Hij zal er de ochtendshow voor zijn rekening nemen elke werkdag tussen 6u en 9u. Het nieuws slaat in als een bom en wordt door alle media gebracht. Jeroen kan bijna niet wachten om straks in de ochtend kukele-Q te kunnen roepen…

31 augustus 2005 – Q kicks off

Kick-offOp 31 Augustus wordt in de Angel Studio’s in Amsterdam een grote kick-off party georganiseerd voor het nieuwe station Q-Music. Het station wordt voorgesteld aan de hand van een flitsende videopresentatie met tussendoor live-optredens van Di-rect, Elize en Racoon gevolgd door een swingende party.

Om 20u30 wordt het station officieel geopend door Jeroen van Inkel die voor de gelegenheid een leuke sketch in elkaar zette. Hij belt vanop het videoscherm met zichzelf terwij hij in de zaal zit. Perfect getimed opent Jeroen (samen met Jeroen) het nieuwe station met een stevige druk op de knop. Gelijktijdig gaat Q-Music ook van start op de radio. Nederland’s nieuwste radiostation is geboren.

Je dag is goed!

Je dag is goed!Op 1 september 2005 maakt Jeroen zijn eerste programma op Q-Music. Jeroen besluit de naam Rinkeldekinkel niet meer te gebruiken omdat deze te veel (Veronica-) geschiedenis met zich meedraagt. Het programma krijgt de naam ‘Je dag is goed!’ en loopt elke werkdag tussen 6u en 9u bij Q-Music. Het programma neemt een aantal bekende items mee zoals o.a. ‘Het Hippe Woord van de Dag’.

Jeroen neemt ook de produktie en presentatie van het conceptprogramma ‘Het Foute Uur’ voor zijn rekening. In dit uur tussen 9u en 10u kunnen bedrijven een lijstje doorgeven met hun favoriete ‘foute’ platen. De keuze van de luisteraar wordt vervolgens non-stop aan elkaar gedraaid.

Jeroen wordt in de ochtend bijgestaan door Joost Griffioen (sidekick & audiovormgever), Arjen Overmaat (producer en sidekick) en Hannelore Zwitserlood (Nieuwslezeres en sidekick).

Het Foute Uur

Het Foute UurVan bij de start van het nieuwe station introduceert Q-Music het concept van ‘Het Foute Uur’. Jeroen van Inkel presenteert een uur lang de ultiem foute muziekkeuze van de luisteraar tussen 9u en 10u na ‘Je dag is Goed! Een uur lang foute hits die zo fout zijn dat ze weer leuk worden.

Het programma wordt bovendien quasi non-stop aan elkaar gedraaid onder het Q-motto ‘Minimum Talk, Maximum Music’. Het concept slaat meteen aan en wordt als snel een begrip op de Nederlandse radio.

De Foute 111

De Foute 111Gezien het succes van het Foute uur besluit Q-Music op 11 november 2005 (de 11e van de 11e) de Foute 111 uit te zenden. De foutste hitlijst van Nederland wordt samengesteld aan de hand van alle inzendingen voor het Foute Uur van de voorbije maanden en wordt die dag uitgezonden tussen 8u en 17u. De lijst wordt integraal gepresenteerd door Jeroen van Inkel die hiermee meteen de langste solo-radio-uitzending maakt uit zijn carriere. 11 uur na elkaar (indien je de 2 uur van Je dag is Goed! er bij rekent tussen 6u en 8u) is Jeroen te horen bij Q-music in een heuse marathon-uitzending.

De Foute CDNaar aanleiding van het Foute Uur brengt Q-Music eveneens de eerste ‘Foute CD’ uit met de foutste hits uit het foute uur en de foute 111. De CD wordt voorgesteld aan de pers door George Baker en Jeroen van Inkel.

 

Q-Music 2006

Januari

GerlosJeroen van Inkel zet het jaar 2006 wat later in want hij bracht de jaarwisseling door in Gerlos. Jeroen is een uitstekend skieër en ging zoals elk jaar de sneeuw opzoeken in hoger gelegen gebieden. Jeroen had z’n Mac laptop meegenomen en improviseerde ter plaatse een paar ‘Foute Uurtjes’ in de sneeuw van Gerlos. Enkele tracks uit Jeroen’s wintersportselectie staan als iMix op de iTunes Music store.

“Op een gegeven moment was het zo koud dat er alleen nog maar laag uit de speakers kwam, het hoog en mid was er namelijk uitgevroren. Gelukkig was de sfeer bij restaurant Isskogel er niet minder om!”

Op maandag 9 januari is Jeroen terug in het land en begint hij aan een nieuw radiojaar in ‘Je dag is Goed!'”.

http://www.gerlos.at

Q-Music is pas 4 maanden bezig en heeft reeds een prominente plaats ingenomen op de Nederlands radiomarkt. Het Q-merk kleurt regelmatig het Nederlandse straatbeeld met grootscheepse billboard-campagnes. De billboards zijn zo populair dat ze zelfs gestolen worden voor de deur van de studio van Q-Music. Het succes van Q-Music uit zich dan ook in de luistercijfers. De cijfers van november-december tonen een stijging van 4,1 naar 4,7 marktaandeel.

Eind januari komt de eerste van een hele reeks locatie-uitzendingen live vanaf winkelcentrum V&D in Utrecht. Q-Music organiseert daar namelijk de finale van de actie ‘Shoppen voor 10.000 Euro in 3 minuten.

Februari

RayIn februari gaat Ray Klaassen, zanger van het ‘Je dag is Goed!’-thema, officeel bij Q-Music aan de slag als webmaster. Verder zal hij samen met audio-vormgever Joost Griffioen een vast item maken voor ‘Je dag is Goed!’ op vrijdagochtend. Onder de noemer ‘Zeg het met een lied’ kunnen luisteraars een lied op maat bestellen met een boodschap voor een vriend, geliefde of familielid.

Kort daarna wordt er nog een nieuw item aangekondigd voor de ochtendshow. Dokter Bart, de dromendokter die werd geïntroduceerd tijdens Rinkeldekinkel Ook Goeiemorgen bij Veronica, krijgt opnieuw zijn vaste plaats in de ochtend bij Jeroen van Inkel. Luisteraars kunnen hun droom insturen om deze te laten analyseren door een specialist ter zake: Dokter Bart.

AngrylogNa lang aandringen van een aantal radio-collega’s en luisteraars waagt Jeroen zich eind februari aan een nieuw communicatie-middel. In samenwerking met de internet-wizzards van Angry Bytes wordt een heuse radio-portal opgezet met weblogs van bekende radio-presentatoren. Cobus Bosscha, Coen Swijnenberg, Michiel Veenstra, Menno Barreveld, Rick van Velthuysen en Jeroen van Inkel vertellen vanaf heden online hun hersenspinsels op hun eigen weblog.

Het weblog van Jeroen van Inkel is te bereiken op jeroenvaninkel.com

Ook eind februari wijzen de luistercijfers in de goede richting. Q-Music stijgt opnieuw van 4,7 naar 5,1 marktaandeel.

Maart

CarsIn maart wordt bekend dat Jeroen van Inkel zijn eerste rol krijgt op het witte doek. Hij zal namelijk zijn stem verlenen aan een figuur uit de nieuwe Disney film ‘Cars’.

“Deze zomer heb ik een rolletje in de nieuwe Disney film “Cars”. Ik mag er uiteraard niet teveel van vertellen maar ik ben heel goed verkleed als auto en naast mij schittert Edwin Evers en ook hij is briljant opgemaakt als auto. Wat helemaal leuk is, is dat in de Belgische versie van de film mijn ochtend colllega’s Deckers en Ornels van Q-music Belgie precies dezelfde rollen spelen !”

De film gaat op 28 juni 2006 in premiere in Nederland.

Eind maart kan de Q-Music luisteraar opnieuw kans maken op gratis geld. Dit keer in de vorm van een echte diamant. Deze edelsteen ter waarde van 20.000 euro kan je winnen bij Jeroen van Inkel in Je dag is Goed!

Ook deze maand wordt in stijgende lijn afgesloten wat de luistercijfers betreft. Q-Music verstevigt zijn aandeel op de Nederlandse radiomarkt en gaat van 5.1 naar 5.4.

April/Mei

JasperVanaf april wordt er een wissel doorgevoerd in de ochtendcrew van Jeroen van Inkel. Q-Music DJ Jasper de Vries wordt de nieuwe producer en sidekick van Je dag is Goed! en neemt hiermee de plaats in van Arjen Overmaat. Deze laatste zal zijn producers-taak verderzetten bij Menno Barreveld in de middag bij Q-Music.

Na het witte doek moet ook het kleine scherm er aan geloven. Half april wordt bekend gemaakt dat Jeroen van Inkel de rol zal spelen van DJ Ultra die vermoord wordt in de misdaadserie Boks op de nieuwe TV-zender Talpa! Jeroen’s acteerdebuut wordt uitgezonden op 21 mei.

Boks“De lokatie was Zaandam, discotheek Lexion. De keren dat ik daar ooit was had ik nooit gedacht dat ik ooit hier “vermoord” zou worden. Van tevoren had ik al iets geroepen dat ik meestal rond een uur of 3 mijn “vroeg opsta dipje” heb en dat het fijn zou zijn als ik rondt die tijd al klaar zou zijn. Je raadt het al, precies op dat tijdstip moest ik voor lijk spelen. Dat houdt in dat je in “lijk positie” moet blijven liggen tot dat de mensen van het licht, geluid regiseur en aanverwante kornuiten klaar zijn voor de opname. Een moment dus waarop de concentratie voor mij niet hoog ligt en dus tijdens mijn “vroeg opsta dipje” heftig in slaap dreig te vallen…. Maar ik prijs mij zeer gelukkig,… de missie is geslaagd.”

Juni

Q-music heeft donderdag 29 juni officieel omgedoopt tot ‘Nationale Foute Dag’. De ‘Foute Dag’ is het logische vervolg op het ‘Het Foute Uur’, dagelijks te beluisteren tussen 09.00 en 10.00 uur op Q-music. Als warming-up voor de ‘Foute Party’ diezelfde dag zendt Q-music op 29 juni van 08.00 tot 18.00 uur de Foute 111 uit zoals vorig jaar integraal gepresenteerd door Jeroen van Inkel.

Foute Dag

Voor deze gelegenheid wordt ook volume 2 van de ‘Foute CD van Q-Music’ uitgebracht. De dubbel-CD bevat opnieuw de Foutste hits uit het Foute Uur dat elke dag wordt uitgezonden tussen 9u en 10 met o.a de Vengaboys, Mel & Kim, Tavares, Luv’, Technotronic & Rob de Nijs.

De Foute 111 is de ultiem foute hitlijst met de 111 leukste foute platen ooit gemaakt. Luisteraars kunnen de lijst zelf samenstellen door hun stem uit te brengen op de website Q-music.nl. De afsluiter van de foute dag vindt ’s avonds plaats in Bob’s Party Palace Uitgeest. ‘De Foute Party’ wordt een avond vol foute hits met live optredens van Ottawan, Diva’s of Dance en als hoogtepunt van de avond Luv’.

Juli/augustus

Juli is de maand van de verjaardagen. Jeroen wordt op 7 juli 45 en een week later werd Rinkeldekinkel.com 5 jaar! In juli wordt ook bekend dat Gijs Staverman de Q-Music ploeg zal gaan versterken. Om zich alvast een beetje in te werken vervangt Gijs Jeroen in augustus een maand lang tijdens Je dag is Goed!

September

1 jaarIn september viert Q-Music reeds haar eerste verjaardag. Op 1 september is het precies 1 jaar geleden dat Jeroen van Inkel het officiële startschot gaf voor het nieuwste radiostation van Nederland. Op korte termijn is Q-Music een gevestigde waarde geworden in het nederlandse radiolandschap.

Voor Q-Music is deze verjaardag een reden te meer om enkele leuke acties uit de mouw te schudden. Zo kan je deze maand bij Jeroen van Inkel een live optreden van Ilse de Lange winnen op de achterbank van je auto. ‘Je dag is Goed’ gaat opnieuw op locatie-uitzending vanuit het centraal station in Utrecht en maakt een luisteraar gelukkig met een creditcard twv 10.000 Euro!

Happy birthday Q-Music!

Oktober

De acties volgen elkaar in snel temp op. Na het succes van ‘Ilse de Lange op je achterbank’ wordt ook Do bereidt gevonden om een exclusief achterbankconcert te geven voor een Q-luisteraar. Er wordt deze maand ook opnieuw vanaf locatie uitgezonden. Dit keer vinden we de hele crew opnieuw op Schiphol voor een echte Riksja-race door de wandelgangen van de luchthaven.

Gouden kooiJeroen zette ook een grootse actie op om Gouden Kooi bewoonster Natasia de kans te bieden de kooi te verlaten om zo terug bij haar kinderen te kunnen zijn. Q-Music zette een helicopter in om de brief waarin het voorstel stond in de tuin van de kooi te droppen. De actie liep echter minder fraai af dan gehoopt en eindigde in platvloerse beledigingen aan het adres van Jeroen.

 

ToetermanVoor de allereerste keer kon Nederland deze maand ook kennis maken met het fenomeen ‘Toeterman’! Deze superheld wordt elke week door Jeroen van Inkel op pad gestuurd om een bekende Nederlander om de een of andere reden al toeterend uit zijn of haar bed te zetten.

November

Q is niet te stoppen. November begint meteen goed met het WK winkeltaswerpen en, in diezelfde week, Nieuwslezen met de Stars! Nieuwsanker Hannelore Zwitserlood heeft eindelijk een weekje vakantie losgekregen bij de baas en om de leegte op te vullen organiseert van Inkel ‘Nieuwslezen met de Stars!’ Myrna Goossen bijt het spits af op maandag. Irene Moors neemt op dinsdag plaats achter de microfoon. Woensdag zit Chimène van Oosterhout op de plek van Hannelore en op donderdag en vrijdag zitten daar resp. Daphne Deckers en Nada van Nie.

Jeroen gaat ook even langs bij oud 3FM buur Frits Spits in diens programma ‘De Strepen van Spits’ om uit de doeken te doen bij welke platen Jeroen van Inkel strepen zet. Ook zou Jeroen langs gaan bij V-Radio, het webradiostation van de Veronica Radioschool. Door omstandigheden moest Jeroen afbellen maar hij beloofde meteen op latere datum langs te komen.

SchilderMidden November waagt Jeroen zich aan de schilderkunsten. Wanneer de NSGK (Nederlandse stichting voor het gehandicapte kind) hem en vele andere BN’rs benaderen om een schilderij te maken voor dit goede doel twijfelt hij niet. De schilderijen worden geveild en brengen samen 6205 euro op. Van de BN’ers uit de mediawereld kreeg Jeroen van Inkel het hoogste bod met 610 euro van een anonieme weldoener. 😉

Aan het eind van de maand verneemt Jeroen dat niemand minder dan Paul Carrack in het land is voor een promo-tour. Jeroen laat deze kans niet liggen en haalt de voormalige frontman van bands als ‘Ace’, ‘Squeeze’ en Mike & The Mechanics’ naar de studio voor een mini-showcase. Carrack is in Nederland vooral bekend van hits als “How long”, “The Living Years”, “Don’t shed a tear”, “Over my shoulder” en “when you walk in the room”.

December

Foute KerstHet jaar gaat z’n laatste maand in en Q-Music stapt meteen met beide oren in de kerstsfeer. Jeroen van Inkel stelt de allereerste ‘Foute Kerst CD’ voor. Jeroen ontvangt het eerste exemplaar van de Foute Kerst cd uit handen van Guillermo en Tropical Danny.

“Dit was te mooi om te laten lopen. In Het Foute Uur draaien we het hele jaar tal van leuke, gekke, foute nummers en juist de Kerst leent zich bij uitstek voor dit genre. Ik ben bijzonder content met deze Foute Kerst CD als nieuw hoogtepunt. En helemaal leuk dat Guillermo & Tropical Danny mij het eerste exemplaar gaven”.

Donderdagavond 21 december is het meest bijzondere kerstfeest ooit: Het Foute Kerst Bal van Q-music in Starlight in Nijkerkerveen. Op donderdagochtend begint Jeroen van Inkel al met de warming up voor het Foute Kerst Bal in de vorm van de Foute Kerst Top 33! Tussen 6u en 10u hoor je in Je dag is Goed de Foutste kerstplaten aller tijden voorbijkomen op Q-Music.

Q-Music 2007

Januari

De eerste die in het nieuwe jaar van zich laat horen is Hannelore Zwitserlood. Zij schuift op 4 januari aan bij het programma InSight op Veronica’s V-Radio en vertelt er over heden, verleden en toekomst. Luister hier opnieuw.

Na een weldoende vakantie gaat van Inkel op maandag 8 januari van start met een nieuwe jaargang van de ochtendshow ‘Je dag is Goed’ bij Q-Music. De ochtendploeg blijft ongewijzigd. Zo zullen Jasper De Vries en Hannelore Zwitserlood de vaste sidekicks blijven langs de zijde van Jeroen van Inkel tussen 6u en 9u. Ook het Foute Uur blijft een vaste waarde elke weekdag tussen 9u en 10u.

2 euroEen nieuw jaar met nieuwe acties en originele items staat voor de deur. Eén van de eerste acties van het jaar is de zoektocht naar een nieuwe naam voor de 2 euromunt. Samen met schrijver Kluun gaat Jeroen van Inkel bij de luisteraars en de mensen in de straat op zoek naar een geschikte bijnaam voor de groÒotste munt uit het Euro-assortiment. De luisteraars kiezen uiteindelijk voor ‘De Joekel’.

The IncrediblesOp 19 januari is de nieuwe commercial van Q-music voor het eerst te zien op de nederlandse televisie. De commercial toont Gijs Staverman, Menno Barreveld, Jeroen van Inkel en Wouter van der Goes als Incredibles-figuurtjes die uit een radio vliegen en een luisteraar blij maken. De commercial is een variatie op een TV-commercial voor de belgische Q waarbij Dj’s Deckers & Ornelis, Wim Oosterlinck en Alexandra Potvin als gelijkaardige figuurtjes te zien zijn. De nederlandse commercial kon je bekijken op de website van Q-music en bestond uit 2 delen. Enerzijds de commercial zelf en ter afsluiting van een reclameblok de zogenaamde tag-on.

Van Inkel in Lotte!

LotteVorig jaar maakte Jeroen van Inkel z’n acteerdebuut op het kleine scherm als DJ ultra in de TV-serie Boks op (toen nog) Talpa. Hoewel zijn rol vrij beperkt was is zijn prestatie niet onopgemerkt voorbijgegaan. Eind januari maakt Jeroen in z’n ochtendshow bekend dat hij gevraagd is voor een klein rolletje in de TV-serie ‘Lotte’ op Tien. Hij zal er in de huid kruipen van een platenbaas en heeft zelfs een beetje tekst toegewezen gekregen! De opnames vonden plaats op vrijdagmiddag 26 januari.

‘Lotte’ is het meeslepende verhaal van een meisje van eenvoudige afkomst, dat hardnekkig carrière probeert te maken. Lotte heeft veel goede eigenschappen: ze is buitengewoon intelligent, heeft gevoel voor humor en een positieve instelling. Het enige dat haar in de weg staat is tegelijkertijd het moeilijkst te overwinnen: haar uiterlijk.

‘Lotte’ was elke werkdag om 18:30 te zien op Tien. Kijk hier opnieuw.

Februari

ToetermanDeze maand komt de single van het jaar uit. De toeterman van Q-Music komt namelijk met z’n eigen ‘Toetermanlied’. Iedere grote superheld heeft zijn eigen lied of herkeningsmelodie; Superman, Batman, Spiderman en dus kon de enige echte Toeterman van Q-Music niet achterblijven. Hij is sinds zijn introductie in de ochtendshow van Jeroen van Inkel uitgegroeid tot een waar fenomeen in Nederland.

Elke week opnieuw trekt hij er op uit om een BN’er wakker te toeteren. Samen met DJ P@ heeft hij het ‘Grote Toeterman Lied’ gemaakt. Je kon het lied al een paar keer horen in Je dag is Goed op Q-Music en het nummer was ook gratis downloaden via de jocklog van Jeroen.

Luister hier opnieuw. Toet toet!

Gerrit ZalmIn de nasleep van de ‘Joekel’ actie gaat Jeroen langs bij Gerrit Zalm om de nieuwe naam voor te stellen voor de 2 Euro munt. In zijn laatste dagen als Minister van Financiën heeft Gerrit Zalm tijd vrij gemaakt om uit handen van Jeroen van Inkel en onder grote belangstelling de nieuwe naam voor de twee euromunt in ontvangst te nemen.

“Ik juich deze actie toe en vind het een goede naam voor een veel gebruikte munt in ons betalingsysteem. Om de naam ‘joekel’ nog extra onder de aandacht te brengen is het bestickeren van de munt met de nieuwe naam wellicht een goede optie”, aldus een enthousiaste Minister van Financiën Gerrit Zalm.

Jeroen van Inkel: “Joekel is een naam die makkelijk in de mond ligt en ook op de markt zal worden overgenomen. Het stickeridee van Gerrit Zalm spreekt mij zeer aan dus dat moeten we dan maar in de praktijk gaan brengen!”

Maart

Maart betekent een nieuwe website voor Q-Music. De site kreeg een volledige restyling en elk programma kreeg z’n eigen mini-site met jocklogs voor alle DJ’s en sidekicks. Ook op de website van Hyves is Jeroen vanaf maart regelmatig terug te vinden. Hyves is een populaire online ontmoetingsplaats. Een tijdje geleden dook ook Jeroen van Inkel op tussen de leden van deze site. Alleen… dat was Jeroen van Inkel niet! Jeroen registreerde intussen z’n eigen hyves account. En ging op onderzoek uit naar de nep Jeroen en dat bleek Hans van Leersum te zijn:

“Ik ben deze hyve begonnen met goede bedoelingen, ik zag namelijk dat Jeroen van Inkel nog niet op hyves vertegenwoordigd was en zoadoende starte ik een hyves account op voor Jeroen, met de bedoeling om die na bepaalde tijd over te dragen aan Jeroen. Het spijt me als personen zich bedrogen voelen, dit was niet mijn bedoeling.
Ik ben slechts een groot fan van Jeroens radio shows. Ik heb jeroen daarstraks een email gestuurd en daarin de situatie uitgelegd. Jeroen heeft mij opgebeld en ik heb de account officieel overgedragen. deze account zal nu samengevoegd worden met een andere account van Jeroen van Inkel. Ik wens jullie allemaal nog een fijne tijd en Jeroen wens ik nog veel plezier met de fantastische radio shows die hij maakt.”

Op vrijdag 16 maart wordt de aflevering van Lotte uitgezonden waarin Jeroen van Inkel een gastrolletje speelt. Het is één van de laatste uitzendingen van de Tien-soap want de serie houdt op te bestaan na dit seizoen. Kijk hieropnieuw.

April

HanneloreDe radio-acties volgen elkaar in snel tempo op. Zo kunnen de luisteraars van Q-Music onder andere 10 jaar gratis bellen winnen en voor 10.000 euro gaan shoppen wanneer ze de Q-Music credit kaart kunnen bemachtigen. In de Q-Music tandemrace kunnen luisteraars dan weer in duo fietsen om een Yamaha motor te winnen.

Eén van de leukste weken deze maand is echter de week waarin Jeroen BN’ers uitnodigt om het nieuws te lezen in de plaats van Hannelore Zwitserlood die een weekje met vakantie gaat. Nieuwslezen met de stars brengt zangeres Do, SBS presentatrice Nance, TMF VJ en danseres Nikkie Plessen, KRO presentatrice Anita Witzier en RTL-gezicht Fabienne de Vries achter de nieuwsmicrofoon in de ochtendshow van Q-music.

Mei

cdIn mei loopt het weer helemaal fout bij Q-Music! Het ziet er naar uit dat de meimaand de foutste maand van het jaar gaat worden. Vanaf 11 mei ligt de 3e editie van de ‘Foute CD’ in de winkels. Op deze dubbel CD staan artiesten als MC Hammer, André Hazes, Blondie, Pussycat, Milli Vanilli, Frans Bauer, Anita Meyer, Snap! en Rick Astley. Ook het foutste lijstje van het land komt er weer aan! De ultieme lijst met de honderd-elf allerfoutste meezingers die er ooit zijn gemaakt. Op vrijdag 25 mei hoor je de Foute 111 de hele dag lang met Jeroen van Inkel.

Vrijdagavond 25 mei presenteert Q-music voor de tweede keer de Foute Party bij Bob’s Party Palace in Uitgeest! Hét feest met dé muziek uit het Foute Uur, de Q-music Deejays en optredens van SNAP (‘The Power’, ‘Rhythm is a Dancer’), Boney M (‘Rivers of Babylon’, ‘Daddy Cool’) en de Sjonnies (‘Dans je de hele nacht met mij’,’Blauw van de Sangria’).

De foutste 11 van 2007

111

1 Gerard Joling – Maak Me Gek
2 Frans Bauer – Heb Je Even Voor Mij
3 Village People – Y.M.C.A.
4 Jan Smit – Als De Morgen Is Gekomen
5 Aqua – Barbie Girl
6 Anita Meijer – Why Tell Me Why
7 Marianne Rosenberg – Ich Bin Wie Du
8 Captain Jack – Captain Jack
9 Abba – Dancing Queen
10 Meatloaf – Paradise By The Dashboard Light
11 Modern Talking – You Can Win If You Want

Juni

HanneloreIn juni krijgt Hannelore Zwitserlood de eer die haar toekomt. Ze wordt namelijk verkozen tot RadioBitch van 2007 in de categorie nieuwslezeres. Deze radioprijs werd voor het eerst georganiseerd door de website Radiobitches.nl in samenwerking met Veronica V-Radio. In eerste instantie konden luisteraars stemmen om hun favoriete personen te nomineren. Uit de genomineerden koos een professionele jury de uiteindelijke winnaars.

Q-Music zet in juni verder ook een BMW cabrio aan de grond die hierdoor gewonnen wordt door Jacqueline De Leeuw uit den Hout. Suzanne Jansen blijft eind juni als laatste boven water tijdens het WK Watertrappelen en wint een reis naar Disney Water Parks in Orlando Florida, USA!

Juli

Op 7 juli wordt Jeroen 46. Deze gelegenheid laten Jasper de Vries en de Toeterman van Q-Music niet aan zich voorbijgaan om Jeroen wakker te toeteren.

Toet

De maand eindigt iets vroeger dan normaal want vanaf maandag 16 juli gaat de voltallige ochtendcrew met vakantie voor een maand.

Augustus

Vanaf maandag 13 augustus waren Jasper en Hannelore alweer terug op hun vertrouwde plaatsje achter de microfoon in ‘Je dag is Goed!’. Jeroen zelf kon nog een weekje langer van zijn vakantie genieten. Hij bracht enkele weken door in zijn vakantie-huisje in Santorini, Griekenland en is vanaf maandag 20 augustus weer helemaal terug voor een nieuw seizoen van ‘Je dag is Goed!’.

September

ArjenQ-Music wordt 2 jaar en na die 2 jaar geeft Arjen Overmaat zijn producerstoel bij Menno Barreveld af aan Martijn Zuurven. Vanaf maandag 3 september verlaat Arjen Q-Music en gaat hij aan de slag bij Omrop Fryslân waar ook zijn roots liggen.

Overmaat maakte bij de start van Q-Music meteen deel uit van de ochtendcrew in ‘Je dag is Goed’. Zeven maanden lang was hij vaste producer van Jeroen van Inkel’s ochtendshow samen met sidekick Joost Griffioen en nieuwsanker Hannelore Zwitserlood. In april 2006 verhuisde hij naar de middag om er de productie van het middagblok op zich te nemen bij Menno Barreveld.

KaalOmdat Jeroen zich zorgen maakt over zijn naderende kaalheid gaat hij in ‘Je dag is Goed!’ op zoek naar mooie bekende en onbekende Nederlandse kale mannen. Sterrenkapper en visagist Mari van de Ven komt langs in de studio om te fungeren als juryvoorzitter voor de ‘Kaal is het Helemaal’-verkiezing. Hij heeft uit alle inzendingen drie onbekende mannen genomineerd voor de Kaal is het Helemaal Bokaal in de categorie onbekend. Luisteraars konden vervolgens stemmen welke bekende en onbekende kale koppen de Bokaal zouden winnen.

Q in Space

Q-Music komt in september aanzetten met een stuntwedstrijd. Voor het eerst in de geschiedenis kan je bij een radiostation een echte ruimtereis winnen! Meer dan 10.000 luisteraars melden zich aan.

SpaceOp zaterdag 22 september brengt de hele Q-Music crew onder leiding van Jeroen van Inkel een speciale live-uitzending voor de “3e Nederlander in de ruimte”-actie. Van 13u tot 18u strijden 150 kandidaten in de Aviodrome in Lelystad (voor de gelegenheid omgedoopt tot het Q-Music Space Center) voor een plaatsje in de finale.

Uiteindelijk blijven 6 gelukkigen over. Deze 6 strijden tijdens ‘Je dag is goed’ voor het felbegeerde zitje in het Q-Music ruimteveer. De uiteindelijke winnares van de Q-music ruimtereis is de 23-jarige Betty Veenman uit Naarden. Hiermee is Betty niet alleen de derde Nederlander in de ruimte, maar ook de eerste Nederlandse vrouw die de ruimte ingaat. Uit handen van Jeroen van Inkel ontving Betty de boardingpass voor haar ruimtereis. Betty Veenman: “Ik besef het nog niet helemaal. Onvoorstelbaar! Nooit gedacht dat ik bij de laatste zes zou komen en echt de ruimte in zou gaan. Ik ben de eerste Nederlandse vrouw en volgens mij de jongste vrouw ooit die de ruimte in gaat. Super!”

32Hannelore wordt op 25 september 32 en dacht dat de Toeterman wel stilletjes aan haar huisje voorbij zou gaan. Verkeerd gedacht Hannelore! Toeterman ging samen met Jasper heel vroeg op pad om Hannelore te feliciteren en haar een ToetermanTaart cadeau te doen. Jammer dat de buren van onze nieuwslezer het bezoek van Toeterman niet zo konden waarderen.

Toet Toet !

Oktober

cviEind oktober is het 20 jaar geleden dat de laatste uitzending van het legendarische radioprogramma Curry & van Inkel plaatsvond. Van 12 oktober 1984 tot 23 oktober 1987 maakten Jeroen van Inkel en Adam Curry een eigenzinnige radioshow op vrijdagavond die een trend zou zetten voor radioshows zoals we ze vandaag kennen in de lage landen. Vele nederlanders (maar ook vlamingen ;-)) hebben nog steeds mooie herinneringen aan deze radiopioniers en hun show. Dit werd onlangs nog bevestigd bij de verkiezing van het populairste radioprogramma aller tijden waarbij Curry & van Inkel als onbetwiste nummer 1 uit de bus kwam.

Toen Curry & van Inkel ophield te bestaan werd de week daarna een nieuw vrijdagavondfenomeen geboren. Een week later is het dan ook precies 20 jaar geleden dat het duo Stenders & van Inkel het levenslicht zag. Vanaf 30 oktober 1987 hoor je ze 4 jaar lang keet schoppen op vrijdagavond tussen 19u en 22u op Radio 3 bij Veronica.

November

Begin november krijgt Jeroen hoog bezoek. Topkok Jamie Oliver is al weer enige tijd te zien bij RTL 4 met zijn programma ‘Jamie at Home’. Hierin kookt hij vanuit zijn eigen huis en tuin met zelf gekweekte heerlijkheden als tomaten, aardbeien, uien, koolsoorten, bonen en aardappelen. Niet alleen op tv maar ook in zijn gloednieuwe kookboek ‘Thuis bij Jamie’ leert hij je hoe je heerlijke pure gerechten kunt maken met zelf verbouwde groenten en kruiden. Woensdag 7 november verlaat Jamie even zijn keuken en tuin om te gast te zijn bij Jeroen van Inkel in ‘Je Dag Is Goed’. Luisteraars kunnen een origineel, smaakvol ontbijt bedenken voor Oliver en de drie leukste inzendingen worden uitgenodigd om naar de Q-music studio te komen. Daar mogen de winnaars hun ontbijt voor Jamie klaarmaken.

Op 10 november is Jeroen van Inkel te gast in het tv-programma “Dit was het nieuws” bij de publieke omroep TROS.

Vrijdag 23 november is hij opnieuw op de buis als kick-off van het programma “Sterren dansen op het ijs“. De Q-dj haalde de Q-discobar boven en kondigde de sterren aan die de ijsrevue passeren.

December

Vanaf 1 december 2007 gaat Radio Decibel officieel van start in de ether. In het weekend van 30 november tot en met 2 december geven oorspronkelijke Decibel DJ’s als Jeroen van Inkel, Rob van Someren, Daniel Dekker, Adam Curry, René de Leeuw, Lion Keezer en vele anderen de aftrap voor de start van het vernieuwde Radio Decibel Amsterdam. Een unieke samensmelting van het ‘oude’ en ‘nieuwe’ Radio Decibel naar één professioneel, onderscheidend en vooruitstrevend Radio Decibel Amsterdam. The legend returns!

Op 10 december stuurt Q-music een persbericht uit waarmee het reeds lang lopende geruchten bevestigt. Ruud de Wild komt vanaf maart 2008 naar Q-Music. Samen met Jeroen Kijk in de Vegte zal hij vanaf 10 maart 2008 een nieuwe ochtendshow gaan presenteren. De presentator van de huidige ochtendshow, Jeroen van Inkel, zal vanaf 10 maart een nieuw programma bij Q-music gaan presenteren. In februari zal de exacte programmering bekend worden gemaakt.

Donderdag 20 december is er opnieuw een foute dag gepland. Hij gaat van start met de Kerst top 33 van 2007. 33 Foute Kersthits gekozen door de luisteraars en in de juiste volgorde gedraaid door Jeroen van Inkel.

Kerst Top 3 van 2007

1 Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You
2 Wham! – Last Christmas
3 Youp van ’t Hek – Flappie

Op vrijdag 21 december maakt Jeroen van Inkel de laatste ‘Je dag is Goed! voor 2007.

Q-Music 2008

Januari

Het jaar 2008 begint onzeker wat betreft Jeroen’s toekomstige werkgever. Toen eind vorig jaar bekend werd dat Ruud De Wild de ochtendshow bij Q-Music zou overnemen van Jeroen van Inkel was het even onduidelijk of Jeroen bij de feelgood-zender zou blijven. Na zijn wintervakantie begint Jeroen op 7 januari alvast aan het laatste seizoen ‘Je dag is Goed!’ bij Q-Music.

Je dag is goed

Q-Music zet aan het begin van het jaar meteen alle registers open. In de ochtendshow zetten Jeroen, Jasper en Hannelore het nieuwe jaar in met de ludieke actie ‘Karaoke-Fietsen’. Kandidaten moeten live in de studio een liedje komen zingen terwijl ze een zo groot mogelijke afstand afleggen op een home trainer.

Diezelfde week start eveneens de ‘FlatScreen Week’ waarin luisteraars flatscreen TV’s kunnen winnen. Voor de ochtendcrew gaf dit spontaan aanleiding voor de organisatie van een FLASHscreen friday (ofwel ‘Sterren dansen voor de ruit’). Luisteraars konden komen ‘flashen’ voor de studioraam om op die manier eveneens kans te maken op een flatscreen. De mannelijke editie kon Hannelore wel smaken. De vrouwelijke editie werd wegens slecht weer helaas afgelast.

Hoewel de nieuwe programmering van Q-Music pas begin februari officieel bekend gemaakt zal worden licht Jeroen van Inkel alvast een tipje van de sluier via rinkeldekinkel.com. Hij zou een nieuwe radioshow gaan maken in de middag tussen 16u en 18u.

Februari

Kx RadioAan het begin van deze maand stuurt KX radio, het internet-radiostation van Rob Stenders een persbericht uit waarin het aankondigt haar programmering uit te breiden met een aantal grote namen. Eén van deze namen is… Jeroen van Inkel.

Samen met Q-collega Wouter Van Der Goes zal hij het programma Q & Q gaan presenteren. Zij nemen op vrijdagmiddag elk een uur voor hun rekening. Jeroen zal wekelijks te horen zijn tussen 13u en 14u. Het programma zal, zoals de rest van het radiostation geen format hebben.

Hoewel initieel aangekondigd voor 1 februari maakt Jeroen zijn eerste programma bij KX Radio op 15 februari.

Deze maand brengt meteen ook het moment van de waarheid voor Van Inkel’s toekomst bij Q-Music. Q-Music maakt officieel de nieuwe programmering bekend voor 2008.

06.00-09.00 ruuddewild.nl (Ruud de Wild & Jeroen Kijk in de Vegte)
09.00-10.00 Het Foute Uur (Gijs Staverman)
10.00-12.00 Gijs Staverman
12.00-13.00 Hitlijn (Wouter van der Goes)
13.00-16.00 Wim van Helden
16.00-18.00 Van Inkel in de Middag (Jeroen van Inkel)
18.00-20.00 Menno Barreveld
20.00-22.00 Martijn Kolkman
22.00-00.00 Jasper de Vries

Jeroen van Inkel verhuist naar de middag. Hij zal tussen 16u en 18u een radioshow maken onder de naam ‘Van Inkel in de middag’ en dit zonder sidekicks, een uniek gegeven voor een radioshow in dat tijdsslot. Jasper De Vries krijgt eveneens zijn eigen radioshow tussen 22u en 24u. Voor Hannelore vinden ze bij Q geen plaats meer. Zij moet noodgedwonden haar geluk elders zoeken.

Op vrijdag 29 februari maken Jeroen van Inkel, Jasper De Vries en Hannelore Zwitserlood samen hun laatste uitzending onder de naam Je dag is Goed!. Het einde van één van de gezelligste ochtendshows aller tijden.

afscheidJeroen: “Ik kreeg de zinnen bijna niet normaal mijn strot uit en had de grootste moeite mij te focussen. Steeds dwaalde mijn blik af naar mijn twee andere musketiers Hannelore en Jasper. Na vandaag gaan we alle drie onze eigen weg en dat voelt beroerd.
Als je zo lang elke dag 4 uur lang meteen als je wakker bent moet “vlammen” dan onstaat er een band en je gaat naadloos aanvoelen in wat voor bui je collega is. Avondje doorgezakt gisteren, teveel sigaren gerookt of knallende PMS, niets menselijks was ons vreemd en dat wisten we van elkaar. Maar we gaven het een plek en deden ons werk naar behoren.

Als ik terug kijk op de afgelopen periode (1 september 2005 tot 29 februari 2008) denk ik dat wij bij Q-music een huzaren stukje hebben uitgehaald. Met het hele team hebben wij een radio station wat NIEMAND kende in Nederland een geweldige status gebracht. Zitten in de top 5 van best beluisterde stations en zelfs bij de mensen tussen de 20 en 34 jaar zijn we nummer drie.
Als je dan bedenkt dat er alleen maar akties zijn gedaan en reclame is gemaakt hoofdzakelijk gericht op het radio station Q-music en niet op de ochtend-show “Je dag is Goed” kunnen Hannelore, Jasper en ik trots zijn op de plek die wij hebben veroverd.
Zonder Billboards langs de weg en reclame op TV hebben de beste luisteraars van de wereld onze ochtend-show weten te vinden en zijn we vrienden geworden in die vroege uurtjes. Ik vindt dat iets wonderbaarlijks !

De studio van Q-music grenst middels een groot raam aan de ruimte waar wij altijd kunnen zien hoe de jongens en meisjes van de “marketing” aan de dag beginnen. Toen ik vanmorgen mijn jas pakte viel mijn oog op het computer scherm van een medewerker die iets aan het bekijken was. Het was de TV commercial voor het programma van Ruud de Wild wat vanaf 10 maart tussen 6 en 9 te horen valt op Q-music. Trots en tevreden keken hij en zijn collegae hoe het eindresultaat was geworden.
Dus als je vraagt aan mij “hoe ging je laatste ochtendshow” dan zeg ik; Kut.”

Maart

inkelNa een tweetal weken van bezinning gaat Van Inkel op 10 maart van start met zijn middagshow ‘Van Inkel in de middag’. Hij haalt hiervoor een aantal succesvolle radio-items uit de kast en introduceert er ook weer een aantal nieuwe.

Zo kan je vanaf nu weer elke dag de versgeborenen doorgeven voor Van Inkel’s Geboorteregister en neemt hij een stukje Foute Uur mee naar de middag in ‘De Foute Hoek’. Jeroen doet de show helemaal ‘solo’ al heeft hij wel een nieuwe producer, namelijk jong radiotalent Anton Van Lieshout.

April – Mei

Half april gaat Q-Music opnieuw van start met het spannendste radio spel van Nederland. Het Geluid! Op maandagmiddag 14 april hoor je bij Jeroen van Inkel om 16.15 uur ‘Het Geluid’ voor het eerst. Vanaf dan geldt de vraag: Wat is het? Als jij weet wat het is dan maak je kans op veel geld. Het Geluid wordt immers elk uur dat het niet geraden wordt 100 euro meer waard.

Begin mei neemt Jeroen 2 weken vakantie. Daarna komt hij volledig opgeladen terug en zet hij elke dag opnieuw een strakke radioshow neer in de middag bij Q-Music.

Juni

Het geluidNa weken van spanning en honderden foute antwoorden gebeurde het op dinsdagavond 3 juni om 19.40 uur. Linda van Engelen uit Nieuwegein gaf het enige juiste antwoord op de vraag “Wat is het geluid?” Het enige juiste antwoord bleek uiteindelijk ‘het sluiten van een pak hagelslag’. Het geluid dat heel Nederland weken lang in de ban hield.

De 21 jarige winnares gilde het uit toen ze hoorde dat zij het enige juiste antwoord had gegeven en kon bijna niet geloven dat zij het recordbedrag netto op haar bankrekening krijgt. Het spannendste radiospel van Nederland was nooit eerder zoveel geld waard.

Linda was woensdagmiddag 4 juni te gast bij Jeroen van Inkel tussen 16.00 en 18.00 uur en ontving uit handen er de cheque t.w.v. 57.800 euro.

Op woensdag 11 juni organiseert Q-music een showcase met KANE op het marineschip Hr. Ms. Rotterdam. Nooit eerder heeft iemand op een Nederlands marineschip op zee een concert gegeven. Tot nu! De populaire rockband geeft een exclusief optreden voor Q-music luisteraars vanaf deze geweldige locatie. Q-music zendt op 11 juni live uit met Jeroen van Inkel tussen 16.00-18.00 uur vanaf Hr. Ms. Rotterdam en aansluitend geeft KANE een gigantisch optreden in de hangar van het marineschip. Kaarten zijn niet te koop, maar alleen te winnen bij Q-music.

Jeroen van Inkel: ‘Vroeger heb ik zelf bij de Marine gewerkt in Den Helder en heb het altijd een fascinerende wereld gevonden. De mogelijkheid om live vanaf een marineschip mijn programma uit te zenden met als uitsmijter een geweldig optreden van een supergroep als KANE heeft altijd hoog op mijn lijstje gestaan van things to do. Super om dit te doen!’

Vanaf de Hr. Ms Rotterdam speelde de populaire rockband een tiental nummers voor 250 uitzinnige fans. Niet alleen speelde de Haagse band de nieuwe nummers ‘Catwalk Criminal’ en ‘Shot of a Gun’, maar ook hits van eerdere albums waren te horen. Luisteraars van Q-music werden per landing craft utility (lLCU) aan boord gebracht van het marineschip dat op de Noordzee lag. KANE arriveerde even later op spectaculaire wijze per helikopter. Voorafgaand aan het optreden zond Jeroen van Inkel live uit vanaf het marineschip.

De Foute Dag van Q-Music valt dit jaar op 20 juni. Overdag kun je luisteren naar de Foute 111 gepresenteerd door Jeroen van Inkel en Gijs Staverman. De Foutste drie van dit jaar waren:

1) Jan Smit – Als de morgen is gekomen
2) Village People – YMCA
3) Gerard Joling – Maak me gek

’s Avonds is er natuurlijk weer een Foute Party. Dit jaar met optredens van Anita Meyer, Lee Towers, 2 Brothers on the 4th Floor en de Q-music DJ’s.

Juli

Op 1 juli wordt in Nederland het rookverbod van kracht. Jeroen van Inkel werpt zich van bij het begin op als felle tegenstander. Hij vreest de gevolgen van het rookverbod in het uitgaansleven. “Je jaagt er mensen mee weg; iedereen gaat buiten roken”, denkt de radio-dj. Hij vreest ook voor een grotere kans op geweld op straat. “Omdat er tijdens het uitgaan straks meer op straat wordt gestaan dan binnen.”

Sinds de start van Q-music in september 2005 waren er diverse plaatsen in Nederland waar de ontvangst van het radiostation nog niet optimaal was. Daar komt vanaf juli verandering in! Vanaf vrijdag 4 juli is Q-music in Doetinchem, de IJssel, Deventer en Arnhem te ontvangen op 100.4 FM. In de omgeving van Lichtenvoorde en Winterswijk is Q-music vanaf morgen te vinden op 100.7 FM. Programmadirecteur Wouter van der Goes: ‘Uiteraard zijn we erg blij dat de dekking van Q-musicgeoptimaliseerd is, zodat iedereen in Oost-Gelderland het station eindelijk ook ongestoord kan ontvangen. Natuurlijk hopen we deze uitbreiding op andere plekken in Nederland verder te kunnen voortzetten.’

Toen Jeroen van Inkel de ochtendshow ‘Je Dag Is Goed’ op Q-music presenteerde, had de radio-dj elke dinsdag het item met de Toeterman. De rol van Toeterman werd vervuld door oud-Veronica en ex-Yorin dj Fred van den Bol en elke week toeterde hij iemand wakker. Toen Van Inkel 7 juli jarig was vond 3FM-dj Giel Beelen het wel een leuk idee om nu Jeroen eens wakker te toeteren.

3FM-luisteraar Patty Meer woont in Almere en is maandagochtend naar het huis van Jeroen van Inkel gegaan, die ook in Almere woonachtig is. Gewapend met een heuse gastoeter stapte Patty samen met een vriendin de tuin van de Q-jock in en toeterde een aantal maal. Het duurde even voordat er iets gebeurde, Patty hoorde wel wat gerommel. Toen het Giel (die gewoon in de studio in Hilversum zat) te lang duurde, belde hij zelf maar naar Jeroen. Op dat moment kwam Van Inkel echter al naar buiten. Van Inkel kon de toeteractie van Giel Beelen wel waarderen. Meer moeite had de Q-dj met zijn leeftijd; Dit jaar is Van Inkel 47 geworden…

September

Van Inkel’s geboorteregister krijgt in september een eigen sponsor. Ben je vader, moeder, opa, oma, tante of oom geworden of heeft een andere bekende van je een zoon of dochter gekregen? Elke dag om kwart voor zes hoor je bij Jeroen van Inkel in het Geboorteregister alle pasgeboren baby’s. Elke dag wordt één van de baby’s gekozen tot de ‘Baby van de Dag’. Deze krijgt 100 euro gestort op een nieuwe DSB Bank Zilvervloot spaarrekening. Deze actie start op maandag 1 september.

DroomsalarisQ-Music blijft met geld gooien want half september loopt de actie van het Q-droomsalaris. De 34-jarige Dave Mollet uit Brabant wint daarbij het Q-droomsalaris ter waarde van 100.000 euro bruto. Dave was één van de 150 finalisten die op vrijdagmiddag 19 september samenkwamen in een oude fabriek in Utrecht om er, gehuld in rode Q-music-kleding, een aantal opdrachten uit te voeren.

Dave Mollet wist uiteindelijk de kluis te kraken waar het felbegeerde contract in lag. Zijn reactie op de winst was: “Het is heel onwerkelijk! Ik dacht dat ik er na de eerste ronde al uitlag en had nooit gedacht te kunnen winnen. En nu heb ik het contract en de cheque voor het Q-droomsalaris in handen. Ongelooflijk!”

De winnaar krijgt een jaar lang elke maand 4.727,05 euro netto op zijn bankrekening bijgeschreven.

logoSeptember wordt ook de maand van de rock ’n roll want op vrijdag 26 september draait Q-Music de Q Rock 100. De honderd lekkerste rockplaten ooit gemaakt.

Ruud De Wild en Jeroen van Inkel nemen er elk 50 voor hun rekening. Ruud trapt de Rock 100 af en Jeroen gaat tot nummer 1.

De Rock 100 krijgt verrassend veel positieve reacties. Deze lijst zou wel eens een traditie kunnen worden!

Oktober

Eind oktober is er opnieuw de uitreiking van de Gouden RadioRing. De intussen felbegeerde award werd dit jaar gewonnen door het BNN-programma Coen & Sander Show van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

De publieksprijs voor het beste radioprogramma werd door Jeroen van Inkel uitgereikt tijdens de uitzending van het Avro-programma Schiffers.fm op Radio 2 vanuit het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

November

HSLOp 15 november organiseert Jeroen van Inkel Hart-Stikke-Leuk. Een 30-plus feest voor de mensen die al zo lang denken “Ik wil graag een keer een gezellige avond dansen maar waar ga ik heen?”. Vaak is het lang geleden dat je dat deed en voel je je in het huidige uitgaansleven soms wat “out of place”. De muziek is vaak erg nieuw en er zijn weinig herkenbare liedjes.
De basis van de muziek ligt in de jaren 80 en 90 maar wordt op organische manier verweven met meer recentere muziek. Want hoewel mensen van boven de 30 ook hier hun basis hebben, zijn zij net als de muziek niet stil blijven staan.

Hart-Stikke-Leuk is een feest in het stijlvolle Rosarium (Amstelpark – Amsterdam) waar je met een hoop andere mensen van boven de 30 een lekker avondje kunt stappen. De avond bestaat uit heerlijke muziek met een hoop herkenning en een aantal afwisselende elementen zoals korte live optredens, hapjes en drankjes. En als je een suggestie hebt voor de DJ kun je dat via mail vooraf doorgeven. Alle binnengekomen suggesties krijgen een nummer en op de avond zelf wordt de “Muziek Bingo”gespeeld.
Uit de Bingo-Molen komt een getal wat correspondeert met één van de suggesties die gedraaid worden.

Hart-Stikke-Leuk op 15 november zal de eerste van een reeks feesten zijn die op maandelijkse basis in Amsterdam zal terug keren.

DagdromenOp zondag middag 23 november j.l. opent Jeroen van Inkel de expositie van kunstenares Jacqueline Schäfer. Jeroen van Inkel was destijds in 1991 één van de eerste die haar werk kocht en een prominente plek gaf in zijn woning. Nu 17 jaar later leek het Jacqueline na het behalen van zoveel successen een leuk idee als Jeroen de officiële opening van haar expositie “Dagdromen” zou verrichten.

Jacqueline Schäfer exposeert van 23 november tot en met 30 november 2008 in het Coolbrands House te Amsterdam. Ze is geboren in 1961 te Amstelveen en tegenwoordig wonend en werkzaam in Amsterdam. Hier behaalde ze in 1989 ook haar diploma aan de Gerrit Rietveld Academie waar ze tijdens haar studie een vormentaal vond die bij haar paste. Ze ontwikkelde er haar eigen stijl mee die inmiddels zeer herkenbaar is geworden door het spel van duidelijke vormen, heldere kleuren en sterk gedefinieerde, zwarte contouren, onderverdeelt in harmonieuze kleurvlakken.

Ze koos voor het figuratieve, maar niet realistische beeld. Zo creëert ze een wereld waarin de vormen van haar figuren zeer “eigen” zijn. “In mijn wereld bepaal ik álles. Vorm, kleur en zelfs de natuurwetten. Niks klopt, of is zoals het is. Toch blijkt alles heel herkenbaar.” In haar schilderijen verwerkt ze onderwerpen variërend van vrolijke, vreemde vogels en statische, ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten. Die laatsten verbeelden vooral haar eigen stemmingen en gevoelens en zijn in die zin dan ook bijna zelfportretten te noemen. Haar inspiratie haalt ze uit het leven van alledag en heeft er nooit gebrek aan.
Haar werk is haar passie. En zowel uit haar schilderijen als uit haar beeldjes spreekt Schäfer’s heldere en positieve kijk op het leven in een complexe, moderne maatschappij.

December

December gaat van start met de langste lijst van Q-Music. De Q-Music Top 1000. Van 1 t.e.m. 5 december komen ze alle 1000 voorbij. De Top 10 van dit jaar zag er als volgt uit:

Top 1000 1 COLDPLAY – VIVA LA VIDA
2 QUEEN – BOHEMIAN RHAPSODY
3 GUNS ‘N ROSES – NOVEMBER RAIN
4 ROBBIE WILLIAMS – ANGELS
5 EAGLES – HOTEL CALIFORNIA
6 METALLICA – NOTHING ELSE MATTERS
7 U2 – ONE
8 BRYAN ADAMS – SUMMER OF 69
9 AEROSMITH – I DON’T WANNA MISS A THING
10 GUUS MEEUWIS – BRABANT

De 2e editie van het Hart-Stikke-Leuk feest dat op zaterdag 13 december zou doorgaan wordt verschoven naar een latere datum. De kaarten die al gekocht zijn blijven geldig en deze kunnen op één van de komende feesten in 2009 gewoon gebruikt worden. Het eerstvolgende feest zal plaats vinden op zaterdag 7 februari 2009 en dan zullen we de her-introduktie beleven van “de schuifel plaat”. Via de site hart-stikke-leuk.nl kan je je voorkeuren voor deze schuifel plaat en andere muziek op de avond kenbaar maken.

Op 18 december wordt hij voor de derde keer uitgezonden. We kunnen het nu stilaan een traditie noemen. De Foute Kerst Top 33 van Q-Music, ook dit jaar weer gepresenteerd door Jeroen van Inkel. Wat is de meest foute kerstplaat ooit? Vorig jaar stond Mariah Carey op de eerste plaats en wist ze Flappie en Last Christmas van Wham achter zich te laten. Dit jaar was het niet anders. Enkel 2 en 3 wisselden van plaats.

Diezelfde avond is er Q’s Foute Kerstbal. De foutste kerstparty ever is in een recordtempo helemaal uitverkocht. De laatste kaarten zijn enkel nog via Q-Music te winnen.

Op vrijdag 19 december organiseert Q-music voor de tweede keer in Nederland de Q-santa-run. Tijdens de Q-santa-run leggen luisteraars verkleed als kerstman een parcours van vijf kilometer af door het centrum van Rotterdam. Van 16.00 uur tot 18.00 uur is er een live-uitzending van Jeroen van Inkel met optredens van Nikki en Miss Montreal. Het startschot wordt om 16.20 uur gegeven door niemand minder dan Hans Klok. Om 17.45 uur is de prijsuitreiking waar de snelste (kerst-)man en snelste (kerst-)vrouw naast eeuwige roem een bokaal krijgen uitgereikt.

De uitzending van de Q Santa Run is meteen ook Jeroen’s laatste uitzending op Q-Music voor 2008.

SaveSave

SaveSave