KXradio

Persbericht 31 januari 2008 – Jeroen van Inkel en Wouter van der Goes op KX!

KX vult programmering aan met ‘grote namen’ en veel nieuwe programma’s

KXradio, het radiostation van Rob Stenders, heeft haar programmering aangevuld met een aantal bekende diskjockeys en presentatoren. Onder andere Jeroen van Inkel, Wouter van der Goes, Gijsbert Kamer en Yorin FM-radiofenomeen Superfred zijn vanaf 1 februari te horen. Natuurlijk blijven vaste ‘KX-klanten’ als Roderick Veelo, Toine van Peperstraten, Henk Westbroek, Jeroen Soer en Rinse Blanksma ook te horen op KX. Van Inkel en Van der Goes (beiden Q-Music) gaan op vrijdagmiddag van 12 tot 2 de show ‘Q en Q’ maken. Journalist en VPRO-programmamaker Gijsbert Kamer krijgt op maandagavond met ‘Kamermuziek’ een plekje in de programmering. Superfred trapt vanaf 1 maart af op donderdagavond. Nog een maandje extra geduld dus.

Ook nieuw: Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) en Evelien de Bruijn (3FM, SBS 6). Nieuw is KX Live: zeven dagen per week vanaf 14.00 uur zijn onder andere Bert van Lent, Mijke Marsman, de Verzoekmachine, Jurgen van den Berg en Mark van den Akker te horen. Op vrijdagmiddag maken Rob Stenders en Fred Siebelink ‘het programma van Fred’, gevolgd door de hitlijst van de luisteraars: de Verleidelijke 14. Daarna trapt Maurice Verschuuren het weekend af. Interactie met de luisteraars staat bij KX hoog in het vaandel.

Behalve dat de Verleidelijke 14 door die luisteraars wordt samengesteld, kan iedereen zijn verzoekplaat kwijt in de Verzoekmachine en is in allerlei programma’s ruimte voor creatieve input. Zo bouwt KX aan de Eindeloze Muzikale Ketting (platen die iets met elkaar te maken hebben), worden lijstjes van luisteraars op donderdagavond gedraaid in de Lijstenparade en draait KX op zaterdagmiddag de hits van de geboortedag van een luisteraar in de Geboorte Top 40.

Ondanks de vele vernieuwingen zijn ook een aantal vertrouwde programma’s gebleven. Henk Westbroek maakt iedere werkdag ‘De Muziek Van’, tussen 18.00 en 19.00 uur presenteert Martijn Richters dagelijks ‘de Platencast’ en ook Dennis Hoebee, Hans Hogendoorn, Margje Teeuwen en New & Improved (nieuwe releases) staan nog steeds in de programmering. Op maandagavond is al een jaar Nightlive XS te horen, met daarin ruimte voor Nederlandse bands. Om dit jubileum te vieren treedt maandag 4 februari Voicst live op in de studio. De Nederlandse band maakt furore met het album ‘A Tale of Two Devils’ en hun single ‘Everyday I Work On The Road’ staat al weken hoog in de Verleidelijke 14.

Q & Q
Op vrijdag 15 februari 2008 maakt Jeroen van Inkel zijn eerste show op KX Radio tussen 12u en 13u.

In juli 2009 houdt Jeroen er mee op. In 2010 keert hij voor een korte periode terug.