Go to homepageWho is Jeroen van InkelAudio archiveVideo archivePhoto archiveStations timelineOther productions

Q-Music 2008

Januari

Het jaar 2008 begint onzeker wat betreft Jeroen's toekomstige werkgever. Toen eind vorig jaar bekend werd dat Ruud De Wild de ochtendshow bij Q-Music zou overnemen van Jeroen van Inkel was het even onduidelijk of Jeroen bij de feelgood-zender zou blijven. Na zijn wintervakantie begint Jeroen op 7 januari alvast aan het laatste seizoen 'Je dag is Goed!' bij Q-Music.

Je dag is goed

Q-Music zet aan het begin van het jaar meteen alle registers open. In de ochtendshow zetten Jeroen, Jasper en Hannelore het nieuwe jaar in met de ludieke actie 'Karaoke-Fietsen'. Kandidaten moeten live in de studio een liedje komen zingen terwijl ze een zo groot mogelijke afstand afleggen op een home trainer.

Diezelfde week start eveneens de 'FlatScreen Week' waarin luisteraars flatscreen TV's kunnen winnen. Voor de ochtendcrew gaf dit spontaan aanleiding voor de organisatie van een FLASHscreen friday (ofwel 'Sterren dansen voor de ruit'). Luisteraars konden komen 'flashen' voor de studioraam om op die manier eveneens kans te maken op een flatscreen. De mannelijke editie kon Hannelore wel smaken. De vrouwelijke editie werd wegens slecht weer helaas afgelast.

Hoewel de nieuwe programmering van Q-Music pas begin februari officieel bekend gemaakt zal worden licht Jeroen van Inkel alvast een tipje van de sluier via rinkeldekinkel.com. Hij zou een nieuwe radioshow gaan maken in de middag tussen 16u en 18u.

 

Februari

Kx RadioAan het begin van deze maand stuurt KX radio, het internet-radiostation van Rob Stenders een persbericht uit waarin het aankondigt haar programmering uit te breiden met een aantal grote namen. Eén van deze namen is... Jeroen van Inkel.

Samen met Q-collega Wouter Van Der Goes zal hij het programma Q & Q gaan presenteren. Zij nemen op vrijdagmiddag elk een uur voor hun rekening. Jeroen zal wekelijks te horen zijn tussen 13u en 14u. Het programma zal, zoals de rest van het radiostation geen format hebben.

Hoewel initieel aangekondigd voor 1 februari maakt Jeroen zijn eerste programma bij KX Radio op 15 februari.

Deze maand brengt meteen ook het moment van de waarheid voor Van Inkel's toekomst bij Q-Music. Q-Music maakt officieel de nieuwe programmering bekend voor 2008.

06.00-09.00 ruuddewild.nl (Ruud de Wild & Jeroen Kijk in de Vegte)
09.00-10.00 Het Foute Uur (Gijs Staverman)
10.00-12.00 Gijs Staverman
12.00-13.00 Hitlijn (Wouter van der Goes)
13.00-16.00 Wim van Helden
16.00-18.00 Van Inkel in de Middag (Jeroen van Inkel)
18.00-20.00 Menno Barreveld
20.00-22.00 Martijn Kolkman
22.00-00.00 Jasper de Vries

Jeroen van Inkel verhuist naar de middag. Hij zal tussen 16u en 18u een radioshow maken onder de naam 'Van Inkel in de middag' en dit zonder sidekicks, een uniek gegeven voor een radioshow in dat tijdsslot. Jasper De Vries krijgt eveneens zijn eigen radioshow tussen 22u en 24u. Voor Hannelore vinden ze bij Q geen plaats meer. Zij moet noodgedwonden haar geluk elders zoeken.

Op vrijdag 29 februari maken Jeroen van Inkel, Jasper De Vries en Hannelore Zwitserlood samen hun laatste uitzending onder de naam Je dag is Goed!. Het einde van één van de gezelligste ochtendshows aller tijden.

afscheidJeroen: "Ik kreeg de zinnen bijna niet normaal mijn strot uit en had de grootste moeite mij te focussen. Steeds dwaalde mijn blik af naar mijn twee andere musketiers Hannelore en Jasper. Na vandaag gaan we alle drie onze eigen weg en dat voelt beroerd.
Als je zo lang elke dag 4 uur lang meteen als je wakker bent moet “vlammen” dan onstaat er een band en je gaat naadloos aanvoelen in wat voor bui je collega is. Avondje doorgezakt gisteren, teveel sigaren gerookt of knallende PMS, niets menselijks was ons vreemd en dat wisten we van elkaar. Maar we gaven het een plek en deden ons werk naar behoren.

Als ik terug kijk op de afgelopen periode (1 september 2005 tot 29 februari 2008) denk ik dat wij bij Q-music een huzaren stukje hebben uitgehaald. Met het hele team hebben wij een radio station wat NIEMAND kende in Nederland een geweldige status gebracht. Zitten in de top 5 van best beluisterde stations en zelfs bij de mensen tussen de 20 en 34 jaar zijn we nummer drie.
Als je dan bedenkt dat er alleen maar akties zijn gedaan en reclame is gemaakt hoofdzakelijk gericht op het radio station Q-music en niet op de ochtend-show “Je dag is Goed” kunnen Hannelore, Jasper en ik trots zijn op de plek die wij hebben veroverd.
Zonder Billboards langs de weg en reclame op TV hebben de beste luisteraars van de wereld onze ochtend-show weten te vinden en zijn we vrienden geworden in die vroege uurtjes. Ik vindt dat iets wonderbaarlijks !

De studio van Q-music grenst middels een groot raam aan de ruimte waar wij altijd kunnen zien hoe de jongens en meisjes van de “marketing” aan de dag beginnen. Toen ik vanmorgen mijn jas pakte viel mijn oog op het computer scherm van een medewerker die iets aan het bekijken was. Het was de TV commercial voor het programma van Ruud de Wild wat vanaf 10 maart tussen 6 en 9 te horen valt op Q-music. Trots en tevreden keken hij en zijn collegae hoe het eindresultaat was geworden.
Dus als je vraagt aan mij “hoe ging je laatste ochtendshow” dan zeg ik; Kut."

 

Maart

inkelNa een tweetal weken van bezinning gaat Van Inkel op 10 maart van start met zijn middagshow 'Van Inkel in de middag'. Hij haalt hiervoor een aantal succesvolle radio-items uit de kast en introduceert er ook weer een aantal nieuwe.

Zo kan je vanaf nu weer elke dag de versgeborenen doorgeven voor Van Inkel's Geboorteregister en neemt hij een stukje Foute Uur mee naar de middag in 'De Foute Hoek'. Jeroen doet de show helemaal 'solo' al heeft hij wel een nieuwe producer, namelijk jong radiotalent Anton Van Lieshout.

 

April - Mei

Half april gaat Q-Music opnieuw van start met het spannendste radio spel van Nederland. Het Geluid! Op maandagmiddag 14 april hoor je bij Jeroen van Inkel om 16.15 uur 'Het Geluid' voor het eerst. Vanaf dan geldt de vraag: Wat is het? Als jij weet wat het is dan maak je kans op veel geld. Het Geluid wordt immers elk uur dat het niet geraden wordt 100 euro meer waard.

Begin mei neemt Jeroen 2 weken vakantie. Daarna komt hij volledig opgeladen terug en zet hij elke dag opnieuw een strakke radioshow neer in de middag bij Q-Music.

 

Juni

Het geluidNa weken van spanning en honderden foute antwoorden gebeurde het op dinsdagavond 3 juni om 19.40 uur. Linda van Engelen uit Nieuwegein gaf het enige juiste antwoord op de vraag “Wat is het geluid?” Het enige juiste antwoord bleek uiteindelijk 'het sluiten van een pak hagelslag'. Het geluid dat heel Nederland weken lang in de ban hield.

De 21 jarige winnares gilde het uit toen ze hoorde dat zij het enige juiste antwoord had gegeven en kon bijna niet geloven dat zij het recordbedrag netto op haar bankrekening krijgt. Het spannendste radiospel van Nederland was nooit eerder zoveel geld waard.

Linda was woensdagmiddag 4 juni te gast bij Jeroen van Inkel tussen 16.00 en 18.00 uur en ontving uit handen er de cheque t.w.v. 57.800 euro.

 

 

Op woensdag 11 juni organiseert Q-music een showcase met KANE op het marineschip Hr. Ms. Rotterdam. Nooit eerder heeft iemand op een Nederlands marineschip op zee een concert gegeven. Tot nu! De populaire rockband geeft een exclusief optreden voor Q-music luisteraars vanaf deze geweldige locatie. Q-music zendt op 11 juni live uit met Jeroen van Inkel tussen 16.00-18.00 uur vanaf Hr. Ms. Rotterdam en aansluitend geeft KANE een gigantisch optreden in de hangar van het marineschip. Kaarten zijn niet te koop, maar alleen te winnen bij Q-music.

Jeroen van Inkel: ‘Vroeger heb ik zelf bij de Marine gewerkt in Den Helder en heb het altijd een fascinerende wereld gevonden. De mogelijkheid om live vanaf een marineschip mijn programma uit te zenden met als uitsmijter een geweldig optreden van een supergroep als KANE heeft altijd hoog op mijn lijstje gestaan van things to do. Super om dit te doen!’

Vanaf de Hr. Ms Rotterdam speelde de populaire rockband een tiental nummers voor 250 uitzinnige fans. Niet alleen speelde de Haagse band de nieuwe nummers ‘Catwalk Criminal’ en ‘Shot of a Gun’, maar ook hits van eerdere albums waren te horen. Luisteraars van Q-music werden per landing craft utility (lLCU) aan boord gebracht van het marineschip dat op de Noordzee lag. KANE arriveerde even later op spectaculaire wijze per helikopter. Voorafgaand aan het optreden zond Jeroen van Inkel live uit vanaf het marineschip.

De Foute Dag van Q-Music valt dit jaar op 20 juni. Overdag kun je luisteren naar de Foute 111 gepresenteerd door Jeroen van Inkel en Gijs Staverman. De Foutste drie van dit jaar waren:

1) Jan Smit - Als de morgen is gekomen
2) Village People - YMCA
3) Gerard Joling - Maak me gek

’s Avonds is er natuurlijk weer een Foute Party. Dit jaar met optredens van Anita Meyer, Lee Towers, 2 Brothers on the 4th Floor en de Q-music DJ’s.


Juli

Op 1 juli wordt in Nederland het rookverbod van kracht. Jeroen van Inkel werpt zich van bij het begin op als felle tegenstander. Hij vreest de gevolgen van het rookverbod in het uitgaansleven. “Je jaagt er mensen mee weg; iedereen gaat buiten roken”, denkt de radio-dj. Hij vreest ook voor een grotere kans op geweld op straat. “Omdat er tijdens het uitgaan straks meer op straat wordt gestaan dan binnen.”

Sinds de start van Q-music in september 2005 waren er diverse plaatsen in Nederland waar de ontvangst van het radiostation nog niet optimaal was. Daar komt vanaf juli verandering in! Vanaf vrijdag 4 juli is Q-music in Doetinchem, de IJssel, Deventer en Arnhem te ontvangen op 100.4 FM. In de omgeving van Lichtenvoorde en Winterswijk is Q-music vanaf morgen te vinden op 100.7 FM. Programmadirecteur Wouter van der Goes: ‘Uiteraard zijn we erg blij dat de dekking van Q-musicgeoptimaliseerd is, zodat iedereen in Oost-Gelderland het station eindelijk ook ongestoord kan ontvangen. Natuurlijk hopen we deze uitbreiding op andere plekken in Nederland verder te kunnen voortzetten.’

Toen Jeroen van Inkel de ochtendshow ‘Je Dag Is Goed’ op Q-music presenteerde, had de radio-dj elke dinsdag het item met de Toeterman. De rol van Toeterman werd vervuld door oud-Veronica en ex-Yorin dj Fred van den Bol en elke week toeterde hij iemand wakker. Toen Van Inkel 7 juli jarig was vond 3FM-dj Giel Beelen het wel een leuk idee om nu Jeroen eens wakker te toeteren.

3FM-luisteraar Patty Meer woont in Almere en is maandagochtend naar het huis van Jeroen van Inkel gegaan, die ook in Almere woonachtig is. Gewapend met een heuse gastoeter stapte Patty samen met een vriendin de tuin van de Q-jock in en toeterde een aantal maal. Het duurde even voordat er iets gebeurde, Patty hoorde wel wat gerommel. Toen het Giel (die gewoon in de studio in Hilversum zat) te lang duurde, belde hij zelf maar naar Jeroen. Op dat moment kwam Van Inkel echter al naar buiten. Van Inkel kon de toeteractie van Giel Beelen wel waarderen. Meer moeite had de Q-dj met zijn leeftijd; Dit jaar is Van Inkel 47 geworden…

 

September

Van Inkel's geboorteregister krijgt in september een eigen sponsor. Ben je vader, moeder, opa, oma, tante of oom geworden of heeft een andere bekende van je een zoon of dochter gekregen? Elke dag om kwart voor zes hoor je bij Jeroen van Inkel in het Geboorteregister alle pasgeboren baby’s. Elke dag wordt één van de baby’s gekozen tot de 'Baby van de Dag'. Deze krijgt 100 euro gestort op een nieuwe DSB Bank Zilvervloot spaarrekening. Deze actie start op maandag 1 september.

DroomsalarisQ-Music blijft met geld gooien want half september loopt de actie van het Q-droomsalaris. De 34-jarige Dave Mollet uit Brabant wint daarbij het Q-droomsalaris ter waarde van 100.000 euro bruto. Dave was één van de 150 finalisten die op vrijdagmiddag 19 september samenkwamen in een oude fabriek in Utrecht om er, gehuld in rode Q-music-kleding, een aantal opdrachten uit te voeren.

Dave Mollet wist uiteindelijk de kluis te kraken waar het felbegeerde contract in lag. Zijn reactie op de winst was: "Het is heel onwerkelijk! Ik dacht dat ik er na de eerste ronde al uitlag en had nooit gedacht te kunnen winnen. En nu heb ik het contract en de cheque voor het Q-droomsalaris in handen. Ongelooflijk!"

De winnaar krijgt een jaar lang elke maand 4.727,05 euro netto op zijn bankrekening bijgeschreven.logoSeptember wordt ook de maand van de rock 'n roll want op vrijdag 26 september draait Q-Music de Q Rock 100. De honderd lekkerste rockplaten ooit gemaakt.

Ruud De Wild en Jeroen van Inkel nemen er elk 50 voor hun rekening. Ruud trapt de Rock 100 af en Jeroen gaat tot nummer 1.

De Rock 100 krijgt verrassend veel positieve reacties. Deze lijst zou wel eens een traditie kunnen worden!

 

Oktober

Eind oktober is er opnieuw de uitreiking van de Gouden RadioRing. De intussen felbegeerde award werd dit jaar gewonnen door het BNN-programma Coen & Sander Show van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

De publieksprijs voor het beste radioprogramma werd door Jeroen van Inkel uitgereikt tijdens de uitzending van het Avro-programma Schiffers.fm op Radio 2 vanuit het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

 

November

HSLOp 15 november organiseert Jeroen van Inkel Hart-Stikke-Leuk. Een 30-plus feest voor de mensen die al zo lang denken “Ik wil graag een keer een gezellige avond dansen maar waar ga ik heen?”. Vaak is het lang geleden dat je dat deed en voel je je in het huidige uitgaansleven soms wat “out of place”. De muziek is vaak erg nieuw en er zijn weinig herkenbare liedjes.
De basis van de muziek ligt in de jaren 80 en 90 maar wordt op organische manier verweven met meer recentere muziek. Want hoewel mensen van boven de 30 ook hier hun basis hebben, zijn zij net als de muziek niet stil blijven staan.

Hart-Stikke-Leuk is een feest in het stijlvolle Rosarium (Amstelpark - Amsterdam) waar je met een hoop andere mensen van boven de 30 een lekker avondje kunt stappen. De avond bestaat uit heerlijke muziek met een hoop herkenning en een aantal afwisselende elementen zoals korte live optredens, hapjes en drankjes. En als je een suggestie hebt voor de DJ kun je dat via mail vooraf doorgeven. Alle binnengekomen suggesties krijgen een nummer en op de avond zelf wordt de “Muziek Bingo”gespeeld.
Uit de Bingo-Molen komt een getal wat correspondeert met één van de suggesties die gedraaid worden.

Hart-Stikke-Leuk op 15 november zal de eerste van een reeks feesten zijn die op maandelijkse basis in Amsterdam zal terug keren.

DagdromenOp zondag middag 23 november j.l. opent Jeroen van Inkel de expositie van kunstenares Jacqueline Schäfer. Jeroen van Inkel was destijds in 1991 één van de eerste die haar werk kocht en een prominente plek gaf in zijn woning. Nu 17 jaar later leek het Jacqueline na het behalen van zoveel successen een leuk idee als Jeroen de officiële opening van haar expositie “Dagdromen” zou verrichten.

Jacqueline Schäfer exposeert van 23 november tot en met 30 november 2008 in het Coolbrands House te Amsterdam. Ze is geboren in 1961 te Amstelveen en tegenwoordig wonend en werkzaam in Amsterdam. Hier behaalde ze in 1989 ook haar diploma aan de Gerrit Rietveld Academie waar ze tijdens haar studie een vormentaal vond die bij haar paste. Ze ontwikkelde er haar eigen stijl mee die inmiddels zeer herkenbaar is geworden door het spel van duidelijke vormen, heldere kleuren en sterk gedefinieerde, zwarte contouren, onderverdeelt in harmonieuze kleurvlakken.

Ze koos voor het figuratieve, maar niet realistische beeld. Zo creëert ze een wereld waarin de vormen van haar figuren zeer “eigen” zijn. “In mijn wereld bepaal ik álles. Vorm, kleur en zelfs de natuurwetten. Niks klopt, of is zoals het is. Toch blijkt alles heel herkenbaar.” In haar schilderijen verwerkt ze onderwerpen variërend van vrolijke, vreemde vogels en statische, ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten. Die laatsten verbeelden vooral haar eigen stemmingen en gevoelens en zijn in die zin dan ook bijna zelfportretten te noemen. Haar inspiratie haalt ze uit het leven van alledag en heeft er nooit gebrek aan.
Haar werk is haar passie. En zowel uit haar schilderijen als uit haar beeldjes spreekt Schäfer’s heldere en positieve kijk op het leven in een complexe, moderne maatschappij.

 

December

December gaat van start met de langste lijst van Q-Music. De Q-Music Top 1000. Van 1 t.e.m. 5 december komen ze alle 1000 voorbij. De Top 10 van dit jaar zag er als volgt uit:

Top 1000 1 COLDPLAY - VIVA LA VIDA
2 QUEEN - BOHEMIAN RHAPSODY
3 GUNS ‘N ROSES - NOVEMBER RAIN
4 ROBBIE WILLIAMS - ANGELS
5 EAGLES - HOTEL CALIFORNIA
6 METALLICA - NOTHING ELSE MATTERS
7 U2 - ONE
8 BRYAN ADAMS - SUMMER OF 69
9 AEROSMITH - I DON’T WANNA MISS A THING
10 GUUS MEEUWIS - BRABANT

De 2e editie van het Hart-Stikke-Leuk feest dat op zaterdag 13 december zou doorgaan wordt verschoven naar een latere datum. De kaarten die al gekocht zijn blijven geldig en deze kunnen op één van de komende feesten in 2009 gewoon gebruikt worden. Het eerstvolgende feest zal plaats vinden op zaterdag 7 februari 2009 en dan zullen we de her-introduktie beleven van “de schuifel plaat”. Via de site hart-stikke-leuk.nl kan je je voorkeuren voor deze schuifel plaat en andere muziek op de avond kenbaar maken.

Op 18 december wordt hij voor de derde keer uitgezonden. We kunnen het nu stilaan een traditie noemen. De Foute Kerst Top 33 van Q-Music, ook dit jaar weer gepresenteerd door Jeroen van Inkel. Wat is de meest foute kerstplaat ooit? Vorig jaar stond Mariah Carey op de eerste plaats en wist ze Flappie en Last Christmas van Wham achter zich te laten. Dit jaar was het niet anders. Enkel 2 en 3 wisselden van plaats.

Diezelfde avond is er Q's Foute Kerstbal. De foutste kerstparty ever is in een recordtempo helemaal uitverkocht. De laatste kaarten zijn enkel nog via Q-Music te winnen.

Op vrijdag 19 december organiseert Q-music voor de tweede keer in Nederland de Q-santa-run. Tijdens de Q-santa-run leggen luisteraars verkleed als kerstman een parcours van vijf kilometer af door het centrum van Rotterdam. Van 16.00 uur tot 18.00 uur is er een live-uitzending van Jeroen van Inkel met optredens van Nikki en Miss Montreal. Het startschot wordt om 16.20 uur gegeven door niemand minder dan Hans Klok. Om 17.45 uur is de prijsuitreiking waar de snelste (kerst-)man en snelste (kerst-)vrouw naast eeuwige roem een bokaal krijgen uitgereikt.

De uitzending van de Q Santa Run is meteen ook Jeroen's laatste uitzending op Q-Music voor 2008.

See you next year!

vorige paginaCopyright © Rinkeldekinkel.com 2008. All rights reserved.
Disclaimer | Contact us | Site history


Apple Computer, Inc.Userland Radio Download iPodder, the cross-platform podcast receiver
Google
 
Web rinkeldekinkel.com