Radio Gerbera viert 20-jarig bestaan

Stichting Gerbera Media uit Almere (thuishaven van Jeroen van Inkel) viert zondag het twintigjarige bestaan van de radiozender. Het jubileumprogramma van Gerbera Radio wordt zondagavond uitgezonden vanuit Lelystad. Het programma duurt van zes tot acht uur.

Gerbera Media wordt gerund door mensen met een lichte verstandelijke beperking. Directrice Janny de Haas licht een tipje van de sluier op over hoe de uitzending op Radio Lelystad eruit gaat zien. ,,Het eerste half uur besteden we aandacht aan sport. Niet alleen G-sport, maar alle sporten komen aan bod.” De sport wordt afgewisseld met lokaal nieuws, muziek en de weersverwachting. ,,Het tweede half uur is voor danceclassics, daar is onze redacteur Dé Veen dol op, dus dat hebben we ook in de uitzending.” In het tweede uur staat Ronald Berkt centraal, de artiest die het Valentijnsconcert voor Gerbera Media heeft gegeven.

Volgens oprichter en redacteur van Gerbera, Dé Veen, is geen andere reden dan het jubileum aan te voeren voor de uitzending vanuit Lelystad. ,,We vinden het leuk om ook in Lelystad te horen te zijn. We zijn via de kabel en de ether te ontvangen. Via de ether op 90.3 Fm en via de kabel op 91.1.”

De uitzending ziet Veen als opwarmertje voor de viering van de rest van het jubileum. ,,Op 13 juni geven we een groot feest bij lunchrestaurant Tante Truus. We gaan dan ook bekende dj’s uitnodigen, zoals Jeroen van Inkel. En tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk mag ook komen.”

Via Almerevandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *