Jeroen van Inkel opent Kunstexpositie “Dagdromen”

Op zondag middag 23 november j.l. heeft Jeroen van Inkel de expositie van kunstenares Jacqueline Schäfer geopend. Jeroen van Inkel was destijds in 1991 één van de eerste die haar werk kocht en een prominente plek gaf in zijn woning. Nu 17 jaar later leek het Jacqueline na het behalen van zoveel successen een leuk idee als Jeroen de officiële opening van haar expositie “Dagdromen” zou verrichten.

Jacqueline Schäfer exposeert van 23 november tot en met 30 november 2008 in het Coolbrands House te Amsterdam. Ze is geboren in 1961 te Amstelveen en tegenwoordig wonend en werkzaam in Amsterdam. Hier behaalde ze in 1989 ook haar diploma aan de Gerrit Rietveld Academie waar ze tijdens haar studie een vormentaal vond die bij haar paste. Ze ontwikkelde er haar eigen stijl mee die inmiddels zeer herkenbaar is geworden door het spel van duidelijke vormen, heldere kleuren en sterk gedefinieerde, zwarte contouren, onderverdeelt in harmonieuze kleurvlakken.

Ze koos voor het figuratieve, maar niet realistische beeld. Zo creëert ze een wereld waarin de vormen van haar figuren zeer “eigen” zijn. “In mijn wereld bepaal ik álles. Vorm, kleur en zelfs de natuurwetten. Niks klopt, of is zoals het is. Toch blijkt alles heel herkenbaar.” In haar schilderijen verwerkt ze onderwerpen variërend van vrolijke, vreemde vogels en statische, ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten. Die laatsten verbeelden vooral haar eigen stemmingen en gevoelens en zijn in die zin dan ook bijna zelfportretten te noemen. Haar inspiratie haalt ze uit het leven van alledag en heeft er nooit gebrek aan.
Haar werk is haar passie. En zowel uit haar schilderijen als uit haar beeldjes  spreekt Schäfer’s heldere en positieve kijk op het leven in een complexe, moderne maatschappij.

Coolbrands House Amsterdam
Abram Dudok van Heelstraat 5
1096 BE Amsterdam

Openingstijden expositie:
Dagelijks van 12:00 tot 18:00 uur

*Op donderdag 27 november van 17:00 tot 20:00 uur is er ’s avonds ook een speciale gelegenheid tot bezichtiging van de expositie onder het genot van een drankje.

VOOR MEER INFORMATIE:
Jacqueline Schafer – 06 54373580
jacqueline.schafer@hetnet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *